با توجه به فراگیر شدن فناوری شبکه های کامپیوتری بستری فراهم شد تا نسل جدید دوربین مدار بسته IP بوجود آیند. اولین دوربین مدار بسته IP در سال 1996 توسط کمپانیAxis بر پایه استفاده از سیستم عامل Linux تولید شد، این دوربین ها به یک رابط اترنت (Fast Ethernet Interface) مجهز گردیده اند و از پروتکل های اینترنت در جهت ارسال تصاویر خود در قالب داده ها بر روی بستر شبکه بهره می گیرند و در جهت مقاصد نظارتی: (Surveillance) بکار می روند. استفاده از دوربین مدار بسته IP تحت شبکه به علت بالا رفتن قابلیت های آنها نسبت به گذشته روز به روز درحال افزایش است.
مزایای دوربین مداربسته IP :
از جمله مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه ، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1. صرفه اقتصادی :
کاهش هزینه کابل کشی به ویژه در پروژه های بزرگ (در شبکه های بی سیم که هزینه کابل به صفر می رسد) زوم دیجیتالی با کیفیت بالا قالب تصویر انعطاف پذیر ( Flexible Image Format ) در زولیشن تصویر با ( TVL )مشخص میشود (تعداد خطوط افقی موجود در تصویر) در دوربین مدار بسته IP رزولیشن بر مبنای پیکسل بیان میشود. استفاده از دوربینهای 2 و 3 مگاپیکسلی به صورت دوربین مدار بسته IP به سرعت رایج شده و این دوربینها میتوانند تصاویری به مراتب بهتر از دوربین آنالوگ ارائه دهد. امروزه حتی دوربین مداربسته تحت شبکه با روزلیشن 20 مگاپیکسل نیز وجود دارد. این دوربینها میتوانند تصاویر را با تمام جزئیاتشان نمایش دهند.
2. بزرگنمایی بدون افت کیفیت :
امکان استفاده از بزرگنمایی های دیجیتال با حداقل افت بر روی تصاویر (بویژه در خصوص رزولوشن های مگاپیکسلی) تغذیه برق دوربین از طریق کابل شبکه : بیشتر دوربین مداربسته IP دارای این قابلیت هستند. به این معنا که میتوانید دوربین مداربسته را با همان کابل شبکه تغذیه کنید و این نیاز به یک کابل اضافه را جهت تغذیه برق دوربین از بین میبرد.
پیشرفتهای جدید این امکان را فراهم کرده که تجهیزات پر مصرف تر مانند دوربینهای مدار بسته با قابلیت پن تیلت و زوم را نیز بتوان با همان کابل شبکه تغذیه کرد. در مقایسه با دوربین مداربسته انالوگ که به یک کابل جداگانه برای تغذیه نیاز داشتند این قابلیت موجب صرفه جویی در زمان و هزینه کابل کشی خواهد شد.
3. کاهش تجهیزات اضافی :
امکان ارسال و دریافت صدا همزمان با تصویر بدون نیاز به تجهیزات اضافی و به صورت همزمان قابلیت استفاده از فیبر های نوری در ساختمان های بزرگ امکان انتخاب و تعیین رزولوشن های مختلف جهت دریافت تصاویر، استفاده از روش Progressive Scanning در جهت تصویر برداری که در مقایسه با روش قدیمی Interlaced Scanning از کیفیت تصویر بالاتری برخوردار می باشد. (دوربین های آنالوگ به دلیل محدودیت استاندارد در مورد استفاده (PAL/NTSC) هر فریم تصویر را دو بار و با تأخیر زمانی اسکن میکنند که باعث افت کیفیت تصاویر متحرک میشود.
در مقابل دوربین های تحت شبکه کل تصویر را در آن واحد اسکن کرده و در نهایت یک تصویر متحرک را بدون نویزنشان میدهد قابلیت تعیین رزولوشن و نرخ فریم (بر ثانیه) برای هر کانال بصورت مستقل عدم نیاز سخت افزار اضافه در جهت تبدیل تصاویر ازآنالوگ به دیجیتال در جهت ذخیره بر روی حافظه. در سیستم تحت شبکه تصاویر فقط یکبار دیجیتال شده و همواره دیجیتال باقی میمانند لذا کیفیت تصاویر بعد از انتقال به کیلومترها دورتر ثابت خواهد ماند.
سایر مزایا :
-
قابلیت انتخاب فرمت فشرده سازی مانند(H.264/MPEG4,MJPEG)
-
ساختار قابل توسعه (Expandable Structure)
-
سهولت اضافه نمودن تعداد دوربین ها کاربران بیشتر دریک مجموعه
-
قابلیت ارسال برق از طریق کابل شبکه (Power Over Ethernet) که در این صورت تنها یک کابل برای هردوربین استفاده می شود.
-
قابلیت ارسال فرامین کنترلی PTZ از طریق همان کابل شبکه با تعداد دوربین های زیاد و حجم اطلاعات بالا دوربین مدار بسته IP تحت شبکه همانند بسیاری دیگر از تجهیرات شبکه با استفاده از پروتکل IP و بر روی بستر Wired و یا Wireless داده های خود را منتقل می کنند.
-
با استفاده از این پروتکل می توان هم تصاویر ویدئویی و هم اصوات را انتقال داد. انتقال داده ها از طریق اینترنت دسترسی از راه دور دوربین های تحت شبکه را می توان بصورت MultiUser واز راه دور دسترسی استفاده نمود.
این عمل می تواند برای تماشای تصاویر زنده و تصاویر ضبط شده و در هر زمانی انجام شود. همچنین از لحاظ مکانی نیز محدودیتی وجود ندارد و دسترسی Remote از هر شبکه ای و از طریق اینترنت امکان پذیر است. امنیت انتقال تصاویر با استفاده از کلمات عبور مختلف و رمزگزاری های پیچیده و مسدود کردن IP های ناشناس از داده های دوربین های تحت شبکه محافظت می شود. علاوه بر این اطلاعاتی به تصاویر اضافه می شود که اصالت آن را به مراجع قانونی به اثبات برساند.
-
ثبت رخداد ها و تصویربرداری هوشمند اگر دوربین در تمام مدت فعال باشد، حجم تصاویر ضبط شده بسیار زیاد می شود. در دوربین های تحت شبکه می توان در زمان هایی که تصویر برداری مورد نیاز نیست فعالیت دوربین مدار بسته را متوقف نموده و تنها در زمان های لازم و یا بلافاصله پس از وقوع یک رخداد تصویر برداری را فعال کرد. اینگونه قابلیت ها در قالب نرم افزار دوربین به راحتی پیاده سازی می شود.
-
دوربین های تحت شبکه توانایی تشخیص حرکت یا motion detection دارند. علاوه بر این امکان مدیریت آلارم با قابلیت تنظیم حساسیت و موقعیت حرکت در تصویر نیز وجود دارد. ورودی های I/O امکان وصل انواع سنسورهای مختلف اعم از دود و گاز را به دوربین میدهد
شرکت فاواگستر نوین آسیا مفتخر است با توجه به احاطه کامل در مسائل شبکه و همچنین مسئله پر اهمیت دوربین مدار بسته IP در زمینه اهداف امنیتی و نظارتی با استعانت از خداوند متعال پا به عرصه نصب و فروش دوربین مدار بسته IP تحت شبکه با همکاری کارشناسان فنی گذاشته و با استفاده از برندهای معتبر محصولات موجود در بازار جهان با هدف ارائه خدمات ایده آل سعی در ایجاد محیطی امن چه در خانه و یا محل کار، شرکتها، فروشگاهها و سازمانهای اداری را دارد.